Forberedelser til vår " Ekspedisjon" til Asia

Etter mye planleggning og hvilken vei vi skal kjøre er nå det i Boks. Etter dette er det blidt mange timer forran PC og søke i "Odin" dvs finne litt ut om de forskjellige land osv. Hvor er Ambassader, hvilken må vi ha visum tils osv. Hvor kan vi reise og hvilken forhånds regler må tas og hvor vi IKKE skal reise. hvor tidlig skal vi begynne å søke om visum? Jeg tenkte 3 måneder før må være tids nokk. Vel det er i knappeste lagert, To ganger er pass returnert pga feil info gitt eller ikke forstått.

1. Skal du til Russland, må du søke via et Russisk Godkjent reisebyrå. Her har Privjet i Kirkenes vært fantastike og fornuftig priset.

2. Kasakhstans Visum mangler pga 1'ste gang sendt Euro omregnet til Norsk Kr. på Euro konto. Etter tre uker måtte passet i retur pga dette.

3. Visum til Iran var smerte fritt og her var det service og hyggelige folk hos Ambasaden i Oslo, til og med betalings automat.

4. Tyrkisk visum kan nordmenn få på grensen og slik burde det vært i alle land.

5. Armenia visum, denne fås på grensen for nordmen.

6. Aserbaijan visum, her må vi til Ambasaden i Stockholm, Vi skal denne vei på turen. Skulle vi sendt passene via et reisebyrå ville det kostet 2800.- kr for hver av oss.

Så til selve reisen, hva koster dette og hvor lang tid vil dette ta. Raskeste vei til Baku er ca 6000.- km Vi skal ikke raskeste eller korteste vei. Litt kvalifisert gjettning var avstand til Baku og gang med 3. Ca 18000 km eller 1800 mil for de som foretrekker denne måten. Deler dette på 90 dager så må det bli ca 20 mil til dagen. Dette må kunne gjennom føres.

Drivstoff? 2 motorsykkler, en 1200GS og en 650GS Twinn. Dette må bli ca 1 lt/mil tilsammen. 1800 lt bensin til norske kroner må vel bli i værste fall 21,600.- i drivstoff. Heldigvis er ikke bensin like dyr i de landene vi skal gjennom.

Medlemmskap i NAF må ordnes siden vi skal inn i Iran. Vi må ha noe som kalles for "Carnet des Passage" eller Carnet. Dette er et Toll deklarasjon og en garanti på at vi ikke skal selge MC'ene. Minimus beløp er 50,000.- kr pr kjøretøy.

Når det gjelder overnatting er plannen å kjøre ut på landet og stoppe på den lokale "Torvet". Her regner vi med at det blir så mange nysjerrige at når vi spør hvor kan vi overnatte så regner vi med at her er det hjerterom. Som "back up" har vi med telt.

Når vi kommer så langt som å krysse det Kaspiske Hav, har vi hørt mye rart. Fergen/Frakte båten har ingen rute som den skal følge, den går når det er fult! Har hørt om de som har ventet i Baku i 2 uker. Her serveres ikke mat ombord. Her kommer Pose mat a'la fryse tørket Turmat, kun tilsett varmt eller kaldt vann.

Hvis en ser mye på Google Earth så finner en mange plasser en må bare se. Det er her jeg drømmer meg bort.

Se pakklisten her