Søndag den 19 juni

Vi er nå i Ukraina og var svinheldig at det var søndags morgen når vi kjørte gjennom Rostov-na-Danu for her er det fullkommen kaos. Dette er utsikten til Mariupel, et stål verk som spyr ut noe djevelsk med giftig røyk, dette er fra Kull fyring og lite fra damp. Vi kjører nå fra grensen og ned mot sjøen, 18 km fra Mariopel,

Vi stopper her og spør om det er noen Hotel i nærheten og det viste seg at dette er et Hotel/Motel, hva får vi for 153. kr for to netter?

Ved Azovs Sea, nørd øst i Svartehavet.

Vi er nå ved Azovs Havet, skal være et bade paradis. Det var et par minuser her, folk går fra søpelet sitt der de står, ingen rydder stranden og gjør den klar for neste dag og vi MÅ bruke bade tøy, "Adam og Eva's" drakt teller ikke som tøy. :-(

Vi skal bare sove her, stål understell er fra 1935, det som madrassen er på er en slags flettverk i ståltråd som var utslitt i 1950 og stoppe madrassen har sett sine beste dager for evigheter siden. Det går ikke ann å ligge på magen fordi en blir brettet i to feil vei. Rommet er 3mx 2.5m uten dusj og do.

Her spiser vi måltidene våres, Kirsten vil helst lage det selv for da hvet hun hva vi får. Jeg liker overaskelser når vi bestiller noe vi ikke vet hva er.

Dette lille stedet minner om Albena i Bulgaria, mange små sjapper som stort sett selger det samme som alle andre.

Denne dame gjengen er betjeningen og alle har gapet sitt full av gull tenner, så alerdommer er nokk sikret. Det må være sikrere en banken å ha gullet i munnen. Her har vi slappet av to netter og en hel dag på stranden, så Kirsten har fått det jeg lovet, Bade ferie.

21 juni,

Etter at vi reste fra Hotelet ved Elista møtte vi 3 tyskere på MC tur "Two men & a Lady". Alle kjørte selv og de skulle til Mongolia en liten tur. Etter mitt vet var de ikke forberet, men de har vært på tur før så jeg tror de vet hva de gjør. De sleit litt med besnin i Mongolia fordi det er bensin nekt fra Russland.

Siden vi ikke trenger de to ekstra bensin kannene som var montert på Kirsten sin MC, har vi donert dem til en god sak og de tre var veldig takknemelig for plass til 10 lt. (2 x5 lt.) med ekstra bensin. BMW F650 (en syslindret rekkemotor) har bare plass til 16 lt i orginal utførelse. Denne F650GS er ikke lik Kirsten sin, hennes er en 800ccm to sylindret rekkemotor. Med litt småjusteringer så fikk vi montert holderene.

Holderene er laget for å kunne montere på bakre fothvilere og sikres i rammen med slange klemme. Allbagasje er ellers surret over sete bak. "Guten reis, Mototorrad fahrer" til Mongolia og vi ønsker dere vel hjem.

22 juni

Enda et billig halv ferdig hotel. Her i Ukraine er det ikke fasaden utvendig som teller, men innvendig resturant. I 32 C hvem vil være inne. Måltidet i kveld byr på enda en overaskelse. Betjeningen kan som vanlig, ikke et kvekk engelsk eller norsk. Siden de ikke for står engelsk, snakker jeg konsekvent norsk til dem. For å ginne ut hva som er på menyen må vi lage dyre lyder, nøff nøff er svin og gale som en han er kylling eller høns. Jeg antar at de spør om vi vil ha grønnsaker eller poteter og da svarer jeg "da" ja på russisk

23 juni

Neste morgen mens vi har kaffe pause, ca 9:30 kommer ett annet par inn på plassen når de så oss. Nick og kona er fra England (må ikke forveksles med Skotter fra Skottland). De var på vei hjem nå etter en tur til Mongolia og de kjørte to på en sykkel, det ergodt gjort. De har stort sett holdt seg på det som på kart kalles "røde " veier. Dette betyr bare at det er en hoved vei og ikke nødvendigvis bra asfalt når du kommer lang øst fra der såkalt "normale folk" ferdes. Store hull er inkl i det.

De kjører 1150GS Adv. lik den forige som jeg hadde. I 2006 kjørte dette paret rundt jorden i tre år. Vel 86,000 miles hadde de lagt bak seg. Jeg er misunnelig . "Sorry Nick but i can't remember your wifes name", i forget some names but I don't forget those I meet.

23 juni

Dette er et koselig hotel som vi overnattet i, stille og rolig med en lang nok seng i forhold til den forige plassen vi var.

24 Juni, Nå er vi i Polen, "back to the sivilized world" Det er herligt når du kan komunisere med folk uten å lage dyre lyder når du skal ha mat. Vi som trodde Polakker kjørte som tullinger første gang vi komm her for 6 uker siden. Nå virker de som siviliserte i forhold til alle andre land vi har vært i.

26 juni, Tordenvær og mørke skyer forut da er det første og beste hotel som dukker opp som er godt nok, Hotel Galicja. Her også møter vi en sykkel fanatiker. Han her fra Holland som har syklet til Odessa i Ukraina og rundt Moldova. Dette viste seg å være et hotel storfolk tar seg inn på. Da passer meg og Kirsten inn her også.

27 juni, Dekk Shifte ved en rasteplass langs veien. Knaste dekk er ikke god i 100 km/t. 3/4 time tok det.

Vi møter 3 Polkker, fra høyre meg, søn og far og en kompis av faren. Disse tre skal kjøre til Nordkapp på Onsdag, dvs ca 5-6000 km på 14 dager. De skal kjøre til Gdansk og ta båt til Stockholm.

27 juni, Første rasteplass i Tyskland, rett utfor Frankfurt (Oder)

Nå er vi kommet til en Naturist plass i utkanten av Berlin, Der blir vi og nyter solen til torsdag, da er syklene ferdig fra service. Vi ankommer i ettermiddagen her og temp i luften er 31 C, bade temp ca 26. Herlig å gå uten klær. Det får dere ikke se med mindre dere oppsøker slike plasser selv.

Denne plassen er det egen resturant og alle måltidene kan fåes ferdig om en vil det. Her på slike plasser er det bare hyggelige folk og en trenger ikke tenke på å låse ned alt som finns.

Plassen sett fra ettermiddags solen.

30 juni og vi er nå på Svanerevet Naturist camping, Vi tar losji i hytte og skal være her til tirsdag. Svanerevet ligger ved Scanør sør for Malmø i sverige og er en fin plass når solen skiner. Her kan du vade en km med med vann til under knærne og komme til en knall fin strand som er flere km lang. Anbefales for dem som liker seg uten klær.

Vi reiser på søndag, dårlig vær og sitte inne i en hytte når det regner er ikke noe.

4 Juli og vi er på Isefjær leiren, her er det blidt fint i løpet av sommeren, ny inngangs parti. Norges varmeste bade plass, i dag er det 20 C i sjøen, dette er en plass for de som liken å ha det stilt og rolig, ingen trafikk støy, rette og slett fredelig.

5 Juli og det er tirsdag.

Nå er vi hjemme igjen og turen tok plutselig slut, hvor er 65 dager blidt av? Det er gått alt for fort og vi har tatt alt for lite bilder, 1200 stk og vi burde tatt dobbelt så mange. Vi har mange veldig gode minner, ikke alle er på bilde. Turen har vært rett og slett fantastisk. Mediene gjør at verden virker som en fæl plass å bo på, det er ikke sant. Vi har møtt kun hyggelige folk. Det er litt synd at de som styrer enkelte land ikke har bedre viten.

Litt tall;

Kjørt 15767 km på hver av oss. To sett med dekk ble brukt på hver.

Budsjett ? En kommer langt med kr 500.- pr. person pr. dag, dette dekker kost og losji hvis en ikke bor dyrt og bensin til begge syklene. Drivstoff i snitt ca 10 kr./lt. Forbruk ca 0.85 lt/mil tilsammen.

Service på syklene ca 1/2 pris av norge, men husk at europa har laver kostnader en norge inkl. lavere time lønn.

Ha god sommer alle sammen som har fulgt med på nett siden vår. Har noen spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Hilsen

Kirsten og Bjørn

Hvor går neste tur? Hvor hopper haren? ingen vet.

 

Kapitel 5, Kompass kurs mot Vest- Nordvest